- This topic has 1 odpoveď, 1 hlas, and was last updated pred 1 year, 4 months by .
Zobrazujú sa 2 príspevky - 1 až 2 (z celkového počtu 2)
Zobrazujú sa 2 príspevky - 1 až 2 (z celkového počtu 2)
Dobry den, skusam prvykrat vino z ciernych ribezli 🙂 dnes je desiaty den v demizone uzatvorene zatkou a bublakom, len ziadne burlive kvasenie sa neudialo, cez bublak som nevidela prejst ani jednu bublinku 🙁 v zmesi pozorujem male bublinky, na vrchu je asi 1 cm pena, mam to nechat tak, alebo vyliat? Dakujem za radu 🙂
Dobrý deň,
ak víno kvasí hneď od 1-2 dňa, tak pravdepodobne bude zakvasené dobre, ale kvasiniek bude málo – ak ste použili bežné kvasinky z drogérie (tie kvasia zo začiatku veľmi búrlivo).
Ak ste použili nejaké špeciálne kvasinky, tie môže mať oveľa regulovanejšie kvasenie.
ČO SA DÁ ROBIŤ:
1, znova pridajte kvasinky podľa návodu na ich obale (ak sa vám zdá že kvasí veľmi pomaly, môžete použiť dvojnásobné množstvo kvasiniek ako je odporúčané na obale)
2, ak máte nejaký merací prístroj, zmerajte podiel cukru v mušte a o niekoľko dní znova zmerajte, či sa niečo zmenilo
3, premiestnite víno na pár dní na teplé miesto (cca 25ˇC), kvasenie by sa malo rozbehnúť
S pozdravom,
Palino