- This topic is empty.
- AutorPríspevky
- MataNávštevník
Dobry den prajem,
na stranke som nenasla, nemate nahodou recept na vino z aronie ciernoplodej? Nenasla som ju ani v tabulke s obsahom cukru a kyselin, preto neviem kolko cukru a vody pridat. Chcela by som skusit po domacky vyrobit, mam 50 litrovu nadobu.
DakujemHugoNávštevníkARONIOVO JABLKOVÉ.Založené 8 septembra 2021.Kvasenie prestalo 29 septembra.Pridavam vrecko B stabilizátor alebo STOP kvaseniu.Pridavam ešte 3,5 litra prevarnej vody a 2 kg cukru.Je sladké pridávam 2 litre prevarnej vody.5 októbra pridávam vrecko C a D.Na vyčirenie vína.Postup na 25 litrov.
HugoNávštevník30 litrov bobúľ aronie ,z toho natieklo 10 litrov šťavy,10 litrov jablkového muštu 4 kg cukru,3 litre vody,……………….. 8 septembra základné.(A) sáčok kvasinky a živina soľ + (P) sáčok naraz do demižoná.Uzavrieť a nechať kvasiť.Cukrova voda nesmie mať viacej než 25° inak sa zabijú kvasinky.Počkať cca 20 minút a potom viliať kvasinky do demižona.
HugoNávštevníkTreba tam pridať ten jablkový mušt ,lebo do 50 litrov vína by bolo treba veľa šťavy ,a to jablko ju zjemní.Vino je potom krásne rubínové.
- AutorPríspevky