- This topic is empty.
- AutorPríspevky
Mata
NávštevníkDobry den prajem,
na stranke som nenasla, nemate nahodou recept na vino z aronie ciernoplodej? Nenasla som ju ani v tabulke s obsahom cukru a kyselin, preto neviem kolko cukru a vody pridat. Chcela by som skusit po domacky vyrobit, mam 50 litrovu nadobu.
DakujemHugo
NávštevníkARONIOVO JABLKOVÉ.Založené 8 septembra 2021.Kvasenie prestalo 29 septembra.Pridavam vrecko B stabilizátor alebo STOP kvaseniu.Pridavam ešte 3,5 litra prevarnej vody a 2 kg cukru.Je sladké pridávam 2 litre prevarnej vody.5 októbra pridávam vrecko C a D.Na vyčirenie vína.Postup na 25 litrov.
Hugo
Návštevník30 litrov bobúľ aronie ,z toho natieklo 10 litrov šťavy,10 litrov jablkového muštu 4 kg cukru,3 litre vody,……………….. 8 septembra základné.(A) sáčok kvasinky a živina soľ + (P) sáčok naraz do demižoná.Uzavrieť a nechať kvasiť.Cukrova voda nesmie mať viacej než 25° inak sa zabijú kvasinky.Počkať cca 20 minút a potom viliať kvasinky do demižona.
Hugo
NávštevníkTreba tam pridať ten jablkový mušt ,lebo do 50 litrov vína by bolo treba veľa šťavy ,a to jablko ju zjemní.Vino je potom krásne rubínové.
- AutorPríspevky