Stáčanie vína

3 komentáre

  1. Janka píše:

    Dobry den.Robila som prve stacanie vina od ovocia a budem cakat na druhe stacanie ale ,chcem vediet ci vino mam dat znovu na fajku z vodou alebo uzavriet korkom.A este potrebujem vediet ze ci mozem pridat cukor do vina teraz pocas cistenie.Dakujem.

    • Paľo píše:

      Dobrý deň,
      1, cukor pridajte radšej teraz, po pridaní sa Vám môže víno znova rozkvasiť
      2, použite pre istotu kvasný uzáver, ak by sa Vám víno rozkvasilo (hlavne ak ešte pridáte cukor). Kvasný uzáver môžete kľudne ponechať až kým budete stáčať víno do fliaš. TIP: v tejto fáze „dokvašovania“ už majte demižón / kvasnú nádobu naplnenú až po hrdlo: kvasenie už nie je búrlivé a minimalizujete objem vzduchu v nádobe.
      S pozdravom, Paľo

    • Zdenek píše:

      Dobrý deň po prvom stočenie nemusíte dávať fajku na bublanie ale dosladiť môžete.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Don`t copy text!