Odpoveď na: Ribezlove vino

#7785
Palino
Keymaster

Dobrý deň,

ak víno kvasí hneď od 1-2 dňa, tak pravdepodobne bude zakvasené dobre, ale kvasiniek bude málo – ak ste použili bežné kvasinky z drogérie (tie kvasia zo začiatku veľmi búrlivo).
Ak ste použili nejaké špeciálne kvasinky, tie môže mať oveľa regulovanejšie kvasenie.

ČO SA DÁ ROBIŤ:
1, znova pridajte kvasinky podľa návodu na ich obale (ak sa vám zdá že kvasí veľmi pomaly, môžete použiť dvojnásobné množstvo kvasiniek ako je odporúčané na obale)
2, ak máte nejaký merací prístroj, zmerajte podiel cukru v mušte a o niekoľko dní znova zmerajte, či sa niečo zmenilo
3, premiestnite víno na pár dní na teplé miesto (cca 25ˇC), kvasenie by sa malo rozbehnúť

S pozdravom,
Palino

Don`t copy text!