- This topic is empty.
Zobrazujú sa 2 príspevky - 1 až 2 (z celkového počtu 2)
- AutorPríspevky
Štefan
NávštevníkVylisoval som šťavu z modrého hrozna,pridal som cukor (0.75kg/30l šťavy)Pridal som zivnu soľ a kvasinky.Stava začala kvasit,no po 4 dňoch kvasenie skončilo. Po premerani šťavy tam už nebol cukor a alkohol tak 4%.Pridal som 4kg cukru a ešte trocha zivnej soli.Po troch dňoch vidno iba malé bublinky,no v kvasnej zatke sa voda ani nepohne.Co stým teraz?
Ďakujem vopred za každú radu.Stano
Návštevníkakú cukornatosť mal váš mušt? 0,75 kg na mušt z okrajových oblasti je málo, závisí od cukornatosti muštu. 4kg cukru je pri cukornatosti mušt 21Brix, myslím si, že veľa a hlavne ste ho mal rozdeliť na 3 časti je možné, že vysoké % cukru naraz „prizabilo“ kvasinky, skúste použiť chladnomilné kvasinky, kvasia už od 8 stupňov Celzia do 18% alkoholu.
- AutorPríspevky
Zobrazujú sa 2 príspevky - 1 až 2 (z celkového počtu 2)