Odpoveď na: Víno z cervenych ribezli

#7772
Paľo
Keymaster

Dobrý deň.

1, pri červených ríbezliach sa píše, že nie sú úplne vhodné na jednodruhové vínko – aj preto sa vám zdá tá chuť „nevýrazná“
2, toho cukru ste pridali celkom dosť, pre obyčajné kvasinky by som dal okolo 0,2 kg / liter a radšej po vykvasení vínko dosladil

ČO SA DÁ ROBIŤ?
1, ak máte ešte ríbezle (prípadne iné ovocie (aróniu, černice …) môžete urobiť silné suché víno (použitím silnejších kvasiniek) a potom ich zmiešať
2, stočte víno zo súčasných kvasníc čo najčistejšie a pridajte niektoré zo silnejších kvasiniek určených na znovurozkvasenie vín (sú často označené ako RESTART kvasinky) – vyberte si napríklad tu: https://www.alkoholesence.cz/alkoesence-cz/eshop/31-1-Turbokvasinky-kvasnice/84-2-Kvasnice
3, ak nie je príliš sladké, môžete skúsiť doliať liehom (skúste najprv na malom množstve napr. na 1 liter 0,1 liter vodky)
4, trochu netradičnejšia forma nápravy: prelejte do vedra, vložte do mrazničky, nechajte tam určitý čas kým časť vody zmrzne a vyberte ľad – vína bude menej, ale bude silnejšie (no asi aj sladšie – túto metódu som ešte neskúšal)

Všeobecný recept hlavne na bobuľové ovocie, ktorým nič nepokazíte:

Víno z čiernych ríbezlí

Dúfam, že som vám pomohol,
s pozdravom,
Palino

Don`t copy text!