Úprava drti

2 komentáre

  1. Stanislav píše:

    Dobrý deň, uvádzate že pri nakvašovaní sa pridávajú aj kvasinky – predpokladám že podla množstva drti. Pridávajú sa ale aj potom po zlisovaní a pri zakvasení kvasnou zátkou?

    • Paľo píše:

      Nie, potom sa uz kvasinky nepridavaju. Pocas nakvasovania sa kvasinky rozmnozia a potlacia ostatne mikroorganizmy. Taktiez napomozu lahsiemu lisovaniu tym ze narusia pektinove vazby. Stale plati, ze lisovanie ma prebehnut v co najkratsom case, nie vsak na ukor vylisnosti (pre predstavu ak lisujete 1-2 hodiny, nic sa nestane). Ja pouzivam overeny postup: ovocie zakvasim s polovicou predpisaneho cukru, doplnim vodou do 2/3 objemu a lisujem az o 7-10 dni (potrebujete vsak nadobu so sirokym vekom).

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Don`t copy text!