Víno z dubových listov
Víno z dubových listov sa pripravuje ľahko. Na spracovanie zbierajte len mladé dubové listy na prelome mája a júna, keď sú čerstvé a šťavnaté. Toto dubové víno je ľahké a najlepšie je mladé.
ZBER: 5 – 6 mesiac (máj, jún), mladé listy
Víno z dubových listov (dubové víno)
INGREDIENCIE – recept na 5 litrov vína
- 4,5 litra dubových listov
- 4,5 litra vody
- 1 kg cukru
- šťava a kôra z 3 pomarančov
- 1 čajová lyžička pektinázy
- živná soľ
- kvasinky
Postup
- Vložte dubové listy do nádoby a zalejte vriacou vodou. Nechajte cez noc stáť.
- Sceďte šťavu a varte ju 20 minút.
- Pridajte cukor, pomarančovú šťavu a nastrúhanú kôru. Miešajte až kým sa cukor úplne rozpustí.
- Keď sa zmes ochladí na 36°C, pridajte živnú soľ a vzklíčené kvasinky (s približne rovnakou teplotou!). Nádobu uzavrite kvasným uzáverom a nechajte vykvasiť.
- Po skončení kvasného procesu stočte víno do demižónu a pridajte pektinázu (enzým), ktorý odstráni zákal. Nechajte 24 hodín odstáť, potom ho cez jemnú tkaninu stáčajte do čistých fliaš. Nechajte zrieť v chlade a tme.
Tento recept na dubové víno pochádza z knihy (rok 2013).
Vyskúšali ste niektorý z receptov? Vylepšili ste ho? Máte vlastný a lepší, alebo dokonca recept vrátane obrázkov? Podeľte sa s ostatnými, ohodnoťte vyskúšaný recept, napíšte komentár, alebo mi pošlite Váš recept cez kontaktný formulár a pridám ho na stránku.
Kliknite pre hodnotenie!
[Počet hodnotení: 0 Priemer: 0]