Dulovcové víno
Dulovec japonský patrí medzi opadavé kry. Z kvetov sa vytvárajú žlté dekoratívne plody s intenzívnou vôňou, ktorá sa prenáša s plodmi aj do vína. Plody obsahujú napríklad kyselinu citrónovú, provitamín A, vitamín C a málo cukru. Dulovcové víno je veľmi ojedinelé.
ZBER: 9 – 10 mesiac (september, október), tesne pred mrazmi
Dulovcové víno
Klikni tu pre ORIGINÁLNE INGREDIENCIE
INGREDIENCIE – recept na 6 litrov vína.
- 5 litrov šťavy z plodov dulovca
- 1,5 kg cukru
- živná soľ
- kvasinky
Postup
- Úplne zrelé plody podrvte (alebo nastrúhajte na strúhadle), vylisujte a pridajte cukor. Miešajte tak dlho, kým sa cukor úplne rozpustí. Pridajte živnú soľ, vzklíčené kvasinky a nechajte kvasiť.
- Po skončení kvasenia víno stočte a keď sa vyčistí, naplňte do fliaš.
- Fľaše uskladnite na chladnom tmavom mieste a nechajte víno minimálne 6 mesiacov dozrieť.
Tento recept pochádza z knihy (rok 2007).
Pre toto víno môžete použiť podobné postupy ako pre dulové víno.
Vyskúšali ste niektorý z receptov? Vylepšili ste ho? Máte vlastný a lepší, alebo dokonca recept vrátane obrázkov? Podeľte sa s ostatnými, ohodnoťte vyskúšaný recept, napíšte komentár, alebo mi pošlite Váš recept cez kontaktný formulár a pridám ho na stránku.