Kukuričné víno
U obilnín je všeobecne nutné použiť ušľachtilé kultúry kvasiniek, ktoré dodajú vínu príslušnú chuť a vôňu, pretože samotné obilniny sú bez aromatických látok. Prakticky sa dajú použiť všetky druhy kvasiniek, ale vždy s príslušným optimálnym množstvom cukru. Tak neváhajte a pripravte si vlastné kukuričné víno!
Kukuričné víno
INGREDIENCIE – recept na 1 liter vína
- 65 – 70 g kukurice
- 870 ml vody
- 220 g cukru
- 10 g karamelu
- kvasinky (najlepšie aromatickejšie odrody)
Postup
- Kukuricu opláchneme vodou a nasypeme do kvasnej nádoby.
- Pridáme roztok vody s cukrom, karamel a po vychladnutí aktivované kvasinky.
- Necháme 14 dní kvasiť na teplom mieste, potom premiestnime do chladnejšej miestnosti.
- Po skončení kvasenia víno stočíme, počas stáčania filtrujeme a plníme do fliaš.
Tento recept na víno z kukurice pochádza z knihy (rok 2003).
Vyskúšali ste niektorý z receptov? Vylepšili ste ho? Máte vlastný a lepší, alebo dokonca recept vrátane obrázkov? Podeľte sa s ostatnými, ohodnoťte vyskúšaný recept, napíšte komentár, alebo mi pošlite Váš recept cez kontaktný formulár a pridám ho na stránku.
Kliknite pre hodnotenie!
[Počet hodnotení: 0 Priemer: 0]