Kukuričné víno

U obilnín je všeobecne nutné použiť ušľachtilé kultúry kvasiniek, ktoré dodajú vínu príslušnú chuť a vôňu, pretože samotné obilniny sú bez aromatických látok. Prakticky sa dajú použiť všetky druhy kvasiniek, ale vždy s príslušným optimálnym množstvom cukru. Tak neváhajte a pripravte si vlastné kukuričné víno!


Kukuričné víno

INGREDIENCIE – recept na 1 liter vína

  • 65 – 70 g kukurice
  • 870 ml vody
  • 220 g cukru
  • 10 g karamelu
  • kvasinky (najlepšie aromatickejšie odrody)

Postup

  • Kukuricu opláchneme vodou a nasypeme do kvasnej nádoby.
  • Pridáme roztok vody s cukrom, karamel a po vychladnutí aktivované kvasinky.
  • Necháme 14 dní kvasiť na teplom mieste, potom premiestnime do chladnejšej miestnosti.
  • Po skončení kvasenia víno stočíme, počas stáčania filtrujeme a plníme do fliaš.

Tento recept na víno z kukurice pochádza z knihy (rok 2003).


Vyskúšali ste niektorý z receptov? Vylepšili ste ho? Máte vlastný a lepší, alebo dokonca recept vrátane obrázkov? Podeľte sa s ostatnými, ohodnoťte vyskúšaný recept, napíšte komentár, alebo mi pošlite Váš recept cez kontaktný formulár a pridám ho na stránku.

Kliknite pre hodnotenie!
[Počet hodnotení: 0 Priemer: 0]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Don`t copy text!