Mahóniové víno

Mahónia ako surovina k príprave domáceho vína je menej známa aj preto, že jej bobuľovité plody nie sú chutné. Samotné mahóniové víno nevyniká zvláštnou kvalitou. Obyčajne sa bobule používajú k prifarbovaniu iných vín.

ZBER: 8 – 9 mesiac (august, september)


Mahóniové víno

INGREDIENCIE – recept na 1 liter vína

  • 250 g bobúľ mahónie
  • 750 ml vody
  • 250 g cukru
  • 3,75 kyseliny citrónovej
  • 0,4 g živnej soli
  • kvasinky

Postup

  • Bobule sparíme roztokom cukru vo vriacej vode, pridáme kyselinu citrónovú, živnú soľ a po vychladnutí vzklíčené kvasinky.
  • Ponecháme vykvasiť v kvasnej nádobe uzavretej kvasným uzáverom a po stočení a odležaní keď kal klesne na dno, plníme do fliaš.

Tento recept pochádza z knihy (rok 2003).


Vyskúšali ste niektorý z receptov? Vylepšili ste ho? Máte vlastný a lepší, alebo dokonca recept vrátane obrázkov? Podeľte sa s ostatnými, ohodnoťte vyskúšaný recept, napíšte komentár, alebo mi pošlite Váš recept cez kontaktný formulár a pridám ho na stránku.

Kliknite pre hodnotenie!
[Počet hodnotení: 0 Priemer: 0]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Don`t copy text!