Mahóniové víno
Mahónia ako surovina k príprave domáceho vína je menej známa aj preto, že jej bobuľovité plody nie sú chutné. Samotné mahóniové víno nevyniká zvláštnou kvalitou. Obyčajne sa bobule používajú k prifarbovaniu iných vín.
ZBER: 8 – 9 mesiac (august, september)
Mahóniové víno
INGREDIENCIE – recept na 1 liter vína
- 250 g bobúľ mahónie
- 750 ml vody
- 250 g cukru
- 3,75 kyseliny citrónovej
- 0,4 g živnej soli
- kvasinky
Postup
- Bobule sparíme roztokom cukru vo vriacej vode, pridáme kyselinu citrónovú, živnú soľ a po vychladnutí vzklíčené kvasinky.
- Ponecháme vykvasiť v kvasnej nádobe uzavretej kvasným uzáverom a po stočení a odležaní keď kal klesne na dno, plníme do fliaš.
Tento recept pochádza z knihy (rok 2003).
Vyskúšali ste niektorý z receptov? Vylepšili ste ho? Máte vlastný a lepší, alebo dokonca recept vrátane obrázkov? Podeľte sa s ostatnými, ohodnoťte vyskúšaný recept, napíšte komentár, alebo mi pošlite Váš recept cez kontaktný formulár a pridám ho na stránku.
Kliknite pre hodnotenie!
[Počet hodnotení: 0 Priemer: 0]