Mišpuľové víno
Pretože kvalita mišpúľ býva veľmi premenlivá, nie vždy dosiahneme požadované vlastnosti hotového vína. Obyčajne sa v tomto prípade stáva, že mišpuľové víno má trpkú chuť. Je preto účelné ponechať mišpule v pivnici úplne dozrieť, aby zmäkli a zosladli.
ZBER: 10 – 11 mesiac (október, november), dozrú až v pivnici
Mišpuľové víno
INGREDIENCIE – recept na 1 liter vína
- 1100 g dozretých (mäkkých) mišpúľ
- 220 ml vody
- 220 g cukru
- 0,17 g živnej soli
- kvasinky
- 1,1 g kyseliny citrónovej
Postup
- Zrelé (mäkké) mišpule sparíme vriacou vodou s rozpusteným cukrom.
- Po vychladnutí zmes vylisujeme, pridáme živnú soľ, kyselinu citrónovú, vzklíčené kvasinky a necháme kvasiť.
- Keď prebieha čistenie pomaly, je účelné rozdrobiť po prvom stočení z kvasníc 1 tabletu aktívneho uhlia a pred plnením do fliaš nechať 2 dni stáť.
Tento recept pochádza z knihy (rok 2003).
Vyskúšali ste niektorý z receptov? Vylepšili ste ho? Máte vlastný a lepší, alebo dokonca recept vrátane obrázkov? Podeľte sa s ostatnými, ohodnoťte vyskúšaný recept, napíšte komentár, alebo mi pošlite Váš recept cez kontaktný formulár a pridám ho na stránku.
Kliknite pre hodnotenie!
[Počet hodnotení: 2 Priemer: 4]
Dobry den, prosim o radu, delal jsem vino dle navodu, ale prijde mi malo pridavane vody. Na 5kg mispuli cca 1l? Po dokvaseni 5kg mam sklenicku vina, nevite, kde se mohla stat chyba? Dekuji moc za odpoved Martin Pěknic