Mišpuľové víno

Pretože kvalita mišpúľ býva veľmi premenlivá, nie vždy dosiahneme požadované vlastnosti hotového vína. Obyčajne sa v tomto prípade stáva, že mišpuľové víno má trpkú chuť. Je preto účelné ponechať mišpule v pivnici úplne dozrieť, aby zmäkli a zosladli.

ZBER: 10 – 11 mesiac (október, november), dozrú až v pivnici


Mišpuľové víno

INGREDIENCIE – recept na 1 liter vína

  • 1100 g dozretých (mäkkých) mišpúľ
  • 220 ml vody
  • 220 g cukru
  • 0,17 g živnej soli
  • kvasinky
  • 1,1 g kyseliny citrónovej

Postup

  • Zrelé (mäkké) mišpule sparíme vriacou vodou s rozpusteným cukrom.
  • Po vychladnutí zmes vylisujeme, pridáme živnú soľ, kyselinu citrónovú, vzklíčené kvasinky a necháme kvasiť.
  • Keď prebieha čistenie pomaly, je účelné rozdrobiť po prvom stočení z kvasníc 1 tabletu aktívneho uhlia a pred plnením do fliaš nechať 2 dni stáť.

Tento recept pochádza z knihy (rok 2003).


Vyskúšali ste niektorý z receptov? Vylepšili ste ho? Máte vlastný a lepší, alebo dokonca recept vrátane obrázkov? Podeľte sa s ostatnými, ohodnoťte vyskúšaný recept, napíšte komentár, alebo mi pošlite Váš recept cez kontaktný formulár a pridám ho na stránku.

Kliknite pre hodnotenie!
[Počet hodnotení: 2 Priemer: 4]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Don`t copy text!