Víno zo zázvoru – recepty od čitateľov

Tu nájdete Vaše recepty na domáce víno zo zázvoru.

Víno zo zázvoru so sušenými brusnicami

vino-zo-zazvoru
Víno zo zázvoru

INGREDIENCIE – recept do 15l demižónu

  • 450 g zázvoru (celý aj so šupkou)
  • 200 g sušených brusníc (prípadne slivky či hrozienka)
  • 10,5 l vody
  • 2,8 kg cukru
  • 50 g kyseliny citrónovej
  • kvasinky: OENOFERM FREDDO
  • živná soľ

Postup

  • Zázvor (celý aj so šupkou) nakrájajte na čo najmenšie kúsky. Brusnice opláchnite a tiež pokrájajte na malé kúsky.
  • Zalejte vriacou vodou a pridajte cukor. Miešajte kým sa cukor úplne rozpustí.
  • Po vychladnutí vmiešajte kyselinu citrónovú.
  • Zmes prelejte do demižónu a pridajte zvyšok vody.
  • Pridajte aktivované kvasinky a živnú soľ. Poriadne premiešajte a demižón uzavrite kvasným uzáverom. Nechajte vykvasiť.
  • Po vykvasení (približne 1 mesiac) stočte do menšieho demižónu (10l) a niekoľkých fliaš.

Víno sa dlhšie čistí (pretože v ňom bolo sušené ovocie).

Víno je polosladké, chuť je lahodná, s miernou zázvorovou chuťou. Farba je slabý odtieň ružovej.

Tento recept je od Janky z Belej Pri Varíne (okres Žilina). Je začiatočníčka a nadšená vinárka. Recept je jednoduchý a dá sa pripraviť celoročne.

Kliknite pre hodnotenie!
[Počet hodnotení: 1 Priemer: 1]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Don`t copy text!