Víno zo zázvoru – recepty od čitateľov
Tu nájdete Vaše recepty na domáce víno zo zázvoru.
Víno zo zázvoru so sušenými brusnicami
INGREDIENCIE – recept do 15l demižónu
- 450 g zázvoru (celý aj so šupkou)
- 200 g sušených brusníc (prípadne slivky či hrozienka)
- 10,5 l vody
- 2,8 kg cukru
- 50 g kyseliny citrónovej
- kvasinky: OENOFERM FREDDO
- živná soľ
Postup
- Zázvor (celý aj so šupkou) nakrájajte na čo najmenšie kúsky. Brusnice opláchnite a tiež pokrájajte na malé kúsky.
- Zalejte vriacou vodou a pridajte cukor. Miešajte kým sa cukor úplne rozpustí.
- Po vychladnutí vmiešajte kyselinu citrónovú.
- Zmes prelejte do demižónu a pridajte zvyšok vody.
- Pridajte aktivované kvasinky a živnú soľ. Poriadne premiešajte a demižón uzavrite kvasným uzáverom. Nechajte vykvasiť.
- Po vykvasení (približne 1 mesiac) stočte do menšieho demižónu (10l) a niekoľkých fliaš.
Víno sa dlhšie čistí (pretože v ňom bolo sušené ovocie).
Víno je polosladké, chuť je lahodná, s miernou zázvorovou chuťou. Farba je slabý odtieň ružovej.
Tento recept je od Janky z Belej Pri Varíne (okres Žilina). Je začiatočníčka a nadšená vinárka. Recept je jednoduchý a dá sa pripraviť celoročne.
Kliknite pre hodnotenie!
[Počet hodnotení: 4 Priemer: 2.8]