Zelerové víno
Zelerové víno je ďalšie z netradičných, veľmi málo známych vín. Pre zeler môžeme použiť rovnaký spôsob prípravy a výroby ako pre paštrnákové víno. Víno zo zeleru je ťažké vyrobiť a nedá sa ani dlho skladovať.
ZBER: 8 – 10 mesiac (august, september, október)
Zelerové víno
INGREDIENCIE – recept na asi 14 litrov vína
- 3,5 kg mladých zelerových koreňov
- 5 litrov vriacej vody na zaliatie
- 7,5 litra prevarenej vychladnutej vody
- 1,75 kg cukru
- 2,5 citróna
- 3,5 kusov pomarančov
- živná soľ
- kvasinky
Postup
- Zelerové korene veľmi dôkladne opláchnite, nakrájajte na kocky, zalejte 5 litrami vriacej vody, pridajte zázvor a nechajte odstáť 4 dni v uzavretej nádobe. Potom korene rozmixujte a vytlačte šťavu.
- Do šťavy pridajte cukor, citrusovú šťavu a prilejte 7,5 litra prevarenej vychladnutej vody. Pridajte živnú soľ a vzklíčené kvasinky a nechajte v kvasnej nádobe vykvasiť.
- Po ukončení kvasenia víno stočte, nechajte odležať kým sa vyčistí a nalejte do fliaš.
- Uskladnite na tmavom chladnom mieste. Zelerové víno je ťažké vyrobiť a nedá sa ani dlho skladovať.
Tento recept pochádza z knihy (rok 2007).
Vyskúšali ste niektorý z receptov? Vylepšili ste ho? Máte vlastný a lepší, alebo dokonca recept vrátane obrázkov? Podeľte sa s ostatnými, ohodnoťte vyskúšaný recept, napíšte komentár, alebo mi pošlite Váš recept cez kontaktný formulár a pridám ho na stránku.
Kliknite pre hodnotenie!
[Počet hodnotení: 0 Priemer: 0]