Zelerové víno

Zelerové víno je ďalšie z netradičných, veľmi málo známych vín. Pre zeler môžeme použiť rovnaký spôsob prípravy a výroby ako pre paštrnákové víno. Víno zo zeleru je ťažké vyrobiť a nedá sa ani dlho skladovať.

ZBER: 8 – 10 mesiac (august, september, október)


Zelerové víno

INGREDIENCIE – recept na asi 14 litrov vína

  • 3,5 kg mladých zelerových koreňov
  • 5 litrov vriacej vody na zaliatie
  • 7,5 litra prevarenej vychladnutej vody
  • 1,75 kg cukru
  • 2,5 citróna
  • 3,5 kusov pomarančov
  • živná soľ
  • kvasinky

Postup

  • Zelerové korene veľmi dôkladne opláchnite, nakrájajte na kocky, zalejte 5 litrami vriacej vody, pridajte zázvor a nechajte odstáť 4 dni v uzavretej nádobe. Potom korene rozmixujte a vytlačte šťavu.
  • Do šťavy pridajte cukor, citrusovú šťavu a prilejte 7,5 litra prevarenej vychladnutej vody. Pridajte živnú soľ a vzklíčené kvasinky a nechajte v kvasnej nádobe vykvasiť.
  • Po ukončení kvasenia víno stočte, nechajte odležať kým sa vyčistí a nalejte do fliaš.
  • Uskladnite na tmavom chladnom mieste. Zelerové víno je ťažké vyrobiť a nedá sa ani dlho skladovať.

Tento recept pochádza z knihy (rok 2007).


Vyskúšali ste niektorý z receptov? Vylepšili ste ho? Máte vlastný a lepší, alebo dokonca recept vrátane obrázkov? Podeľte sa s ostatnými, ohodnoťte vyskúšaný recept, napíšte komentár, alebo mi pošlite Váš recept cez kontaktný formulár a pridám ho na stránku.

Kliknite pre hodnotenie!
[Počet hodnotení: 0 Priemer: 0]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Don`t copy text!