Žihľavové víno
Menej obvyklá pre prípravu vína je žihľava. Žihľavové víno sa pripravuje veľmi rýchlo a ľahko. Zbierajte len vrcholky žihľavy, pretože sú trošku sladšie ako zbytok rastliny.
ZBER: jar – jeseň (najlepšie sú mladé jarné lístky)
Žihľavové víno
INGREDIENCIE – recept na 5,5 litra vína
- 2 litre žihľavy
- 4,5 litra vody
- 1,7 kg cukru (pre sladké víno)
- 2 citróny
- 10 g roztlčeného zázvoru
- živná soľ
- kvasinky
Postup
- Žihľavu pred spracovaním prepláchnite studenou vodou a vysušte.
- Do hrnca vložte žihľavu, pridajte vodu, roztlčený zázvor, citrónovú kôru a varte na miernom ohni 50 minút.
- Stočte do kvasnej nádoby, pridajte cukor a miešajte kým sa rozpustí.
- Keď zmes vychladne, pridajte živnú soľ a vzklíčené kvasinky.
- Uzavrite kvasnú nádobu kvasným uzáverom a nechajte vykvasiť.
- Stočte víno do čistej nádoby a keď sa vyčistí, naplňte do fliaš.
Tento recept na víno zo žihľavy pochádza z knihy (rok 2013).
Vyskúšali ste niektorý z receptov? Vylepšili ste ho? Máte vlastný a lepší, alebo dokonca recept vrátane obrázkov? Podeľte sa s ostatnými, ohodnoťte vyskúšaný recept, napíšte komentár, alebo mi pošlite Váš recept cez kontaktný formulár a pridám ho na stránku.
Kliknite pre hodnotenie!
[Počet hodnotení: 0 Priemer: 0]
Kopřivu – žilavu propláchnu, vysuším, a pak? Dál se už v receptu neobjevuje….
Ďakujem za upozornenie, recept som opravil.