Citrónové víno
Citróny sú dostatočne kyslé, preto k šťave nie je potrebné pridávať kyselinu citrónovú. Ak budete mať niekedy dostatok citrónov, nemusíte si pripraviť len limonádu. Čo tak vlastné citrónové víno! Je osviežujúce a netradičné.
Zoznam receptov
Citrónové víno
INGREDIENCIE – recept na 7 litrov vína
- 6 litrov vody
- 2 kg cukru
- šťava z 10 citrónov
- kôra z 5 citrónov
- živná soľ
- kvasinky
Postup
- V horúcej vode rozpustíme cukor a za horúca nalejeme na kôru z citrónov.
- Po vychladnutí prilejeme citrónovú šťavu, pridáme živnú soľ, aktivované kvasinky a necháme 2dni odstáť.
- Potom vyberieme kôru a necháme 3 mesiace kvasiť.
Tento recept na citrónové víno pochádza z knihy (rok 2001).
Víno z citrónov
INGREDIENCIE – recept na 1 liter vína
- 830 ml vody
- 280 g cukru
- kôra z 3/4 citrónu
- šťava z 1,5 citrónu
- 0,13 g živnej soli
- kvasinky
Postup
- Povaríme vodu s cukrom. Horúci roztok nalejeme na kôru z citrónov.
- Po vychladnutí pridáme šťavu z citrónov, vzklíčené kvasinky, živnú soľ a necháme približne 2 dni odležať. Potom vyberieme kôru a necháme kvasiť.
- Po skončení kvasenia pretočíme, necháme odležať kým kal klesne na dno a plníme do fliaš. Skladujeme v chlade a tme.
Tento recept na víno z citrónov pochádza z knihy (rok 2001).
Vyskúšali ste niektorý z receptov? Vylepšili ste ho? Máte vlastný a lepší, alebo dokonca recept vrátane obrázkov? Podeľte sa s ostatnými, ohodnoťte vyskúšaný recept, napíšte komentár, alebo mi pošlite Váš recept cez kontaktný formulár a pridám ho na stránku.
Kliknite pre hodnotenie!
[Počet hodnotení: 0 Priemer: 0]