Citrónové víno

Citróny sú dostatočne kyslé, preto k šťave nie je potrebné pridávať kyselinu citrónovú. Ak budete mať niekedy dostatok citrónov, nemusíte si pripraviť len limonádu. Čo tak vlastné citrónové víno! Je osviežujúce a netradičné.


Zoznam receptov


Citrónové víno

INGREDIENCIE – recept na 7 litrov vína

  • 6 litrov vody
  • 2 kg cukru
  • šťava z 10 citrónov
  • kôra z 5 citrónov
  • živná soľ
  • kvasinky

Postup

  • V horúcej vode rozpustíme cukor a za horúca nalejeme na kôru z citrónov.
  • Po vychladnutí prilejeme citrónovú šťavu, pridáme živnú soľ, aktivované kvasinky a necháme 2dni odstáť.
  • Potom vyberieme kôru a necháme 3 mesiace kvasiť.

Tento recept na citrónové víno pochádza z knihy (rok 2001).


Víno z citrónov

INGREDIENCIE – recept na 1 liter vína

  • 830 ml vody
  • 280 g cukru
  • kôra z 3/4 citrónu
  • šťava z 1,5 citrónu
  • 0,13 g živnej soli
  • kvasinky

Postup

  • Povaríme vodu s cukrom. Horúci roztok nalejeme na kôru z citrónov.
  • Po vychladnutí pridáme šťavu z citrónov, vzklíčené kvasinky, živnú soľ a necháme približne 2 dni odležať. Potom vyberieme kôru a necháme kvasiť.
  • Po skončení kvasenia pretočíme, necháme odležať kým kal klesne na dno a plníme do fliaš. Skladujeme v chlade a tme.

Tento recept na víno z citrónov pochádza z knihy (rok 2001).


Vyskúšali ste niektorý z receptov? Vylepšili ste ho? Máte vlastný a lepší, alebo dokonca recept vrátane obrázkov? Podeľte sa s ostatnými, ohodnoťte vyskúšaný recept, napíšte komentár, alebo mi pošlite Váš recept cez kontaktný formulár a pridám ho na stránku.

Kliknite pre hodnotenie!
[Počet hodnotení: 0 Priemer: 0]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Don`t copy text!