Tekvicové víno
Tekvicové víno sa obyčajne pripravuje zo zmesi, napríklad s kyslými jablkami, pretože tekvica neobsahuje takmer žiadne kyseliny. Dobré víno z tekvice získame i tak, že namiesto jabĺk použijeme kyselinu citrónovú, alebo 2-násobok kyseliny vínnej. Chuť a aróma hotového vína však zostane slabšia ako pri jablčnom mušte.
ZBER: 9 – 10 mesiac (september, október)
Tekvicové víno
INGREDIENCIE – recept na 1 liter vína
- 550 g tekvicovej dužiny
- 180 g jabĺk
- 0,15 g živnej soli
- kvasinky
- cukrový roztok: 180 g cukru + 80 ml vody
Postup
- Okrájanú a jadier zbavenú tekvicovú dužinu zmiešame s vykrájanými jablkami (najlepšie sú opadané a kyslé jablká).
- Pridáme živnú soľ a zmes sparíme vriacou vodou. Po vychladnutí vmiešame vzklíčené kvasinky a ponecháme v uzavretej nádobe 1 deň nakvasiť.
- Na druhý deň vylisujeme a k muštu pridáme vychladnutý roztok cukru vo vode. Ponecháme kvasiť v nádobe uzavretej kvasným uzáverom.
- Po skončení kvasenia víno stočíme, necháme odležať (prípadne stáčanie opakujeme) a plníme do fliaš.
Tento recept na tekvicové víno pochádza z knihy (rok 2003).
Vyskúšali ste niektorý z receptov? Vylepšili ste ho? Máte vlastný a lepší, alebo dokonca recept vrátane obrázkov? Podeľte sa s ostatnými, ohodnoťte vyskúšaný recept, napíšte komentár, alebo mi pošlite Váš recept cez kontaktný formulár a pridám ho na stránku.
Kliknite pre hodnotenie!
[Počet hodnotení: 0 Priemer: 0]