Tekvicové víno

Tekvicové víno sa obyčajne pripravuje zo zmesi, napríklad s kyslými jablkami, pretože tekvica neobsahuje takmer žiadne kyseliny. Dobré víno z tekvice získame i tak, že namiesto jabĺk použijeme kyselinu citrónovú, alebo 2-násobok kyseliny vínnej. Chuť a aróma hotového vína však zostane slabšia ako pri jablčnom mušte.

ZBER: 9 – 10 mesiac (september, október)


Tekvicové víno

INGREDIENCIE – recept na 1 liter vína

  • 550 g tekvicovej dužiny
  • 180 g jabĺk
  • 0,15 g živnej soli
  • kvasinky
  • cukrový roztok: 180 g cukru + 80 ml vody

Postup

  • Okrájanú a jadier zbavenú tekvicovú dužinu zmiešame s vykrájanými jablkami (najlepšie sú opadané a kyslé jablká).
  • Pridáme živnú soľ a zmes sparíme vriacou vodou. Po vychladnutí vmiešame vzklíčené kvasinky a ponecháme v uzavretej nádobe 1 deň nakvasiť.
  • Na druhý deň vylisujeme a k muštu pridáme vychladnutý roztok cukru vo vode. Ponecháme kvasiť v nádobe uzavretej kvasným uzáverom.
  • Po skončení kvasenia víno stočíme, necháme odležať (prípadne stáčanie opakujeme) a plníme do fliaš.

Tento recept na tekvicové víno pochádza z knihy (rok 2003).


Vyskúšali ste niektorý z receptov? Vylepšili ste ho? Máte vlastný a lepší, alebo dokonca recept vrátane obrázkov? Podeľte sa s ostatnými, ohodnoťte vyskúšaný recept, napíšte komentár, alebo mi pošlite Váš recept cez kontaktný formulár a pridám ho na stránku.

Kliknite pre hodnotenie!
[Počet hodnotení: 0 Priemer: 0]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Don`t copy text!