Víno z lekváru
Víno z lekváru je veľmi lacné. Môžeme použiť najrôznejšie druhy a kombinácie lekvárov a džemov. Smieme však použiť len také, ktoré nie sú spálené a nepozorujeme na nich pleseň.
Víno z lekváru
INGREDIENCIE – recept na 1 liter vína
- 140 g lekváru
- 820 ml vody
- 290 g cukru
- 0,19 g živnej soli
- kvasinky
Postup
- Lekvár rozvaríme vo vode, za horúca v nej rozpustíme cukor a po vychladnutí vmiešame vzklíčené kvasinky a živnú soľ.
- Zmes ponecháme nakvasiť v uzavretej nádobe 1 – 2 dni. Potom ju precedíme a v kvasnej nádobe uzavretej kvasným uzáverom necháme vykvasiť.
- Po stočení a vyjasnení, keď kal klesne na dno, plníme do fliaš.
Tento recept na lekvárové víno pochádza z knihy (rok 2003).
Vyskúšali ste niektorý z receptov? Vylepšili ste ho? Máte vlastný a lepší, alebo dokonca recept vrátane obrázkov? Podeľte sa s ostatnými, ohodnoťte vyskúšaný recept, napíšte komentár, alebo mi pošlite Váš recept cez kontaktný formulár a pridám ho na stránku.
Kliknite pre hodnotenie!
[Počet hodnotení: 0 Priemer: 0]