Víno z lekváru

Víno z lekváru je veľmi lacné. Môžeme použiť najrôznejšie druhy a kombinácie lekvárov a džemov. Smieme však použiť len také, ktoré nie sú spálené a nepozorujeme na nich pleseň.


Víno z lekváru

INGREDIENCIE – recept na 1 liter vína

  • 140 g lekváru
  • 820 ml vody
  • 290 g cukru
  • 0,19 g živnej soli
  • kvasinky

Postup

  • Lekvár rozvaríme vo vode, za horúca v nej rozpustíme cukor a po vychladnutí vmiešame vzklíčené kvasinky a živnú soľ.
  • Zmes ponecháme nakvasiť v uzavretej nádobe 1 – 2 dni. Potom ju precedíme a v kvasnej nádobe uzavretej kvasným uzáverom necháme vykvasiť.
  • Po stočení a vyjasnení, keď kal klesne na dno, plníme do fliaš.

Tento recept na lekvárové víno pochádza z knihy (rok 2003).


Vyskúšali ste niektorý z receptov? Vylepšili ste ho? Máte vlastný a lepší, alebo dokonca recept vrátane obrázkov? Podeľte sa s ostatnými, ohodnoťte vyskúšaný recept, napíšte komentár, alebo mi pošlite Váš recept cez kontaktný formulár a pridám ho na stránku.

Kliknite pre hodnotenie!
[Počet hodnotení: 0 Priemer: 0]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Don`t copy text!