Zázvorové víno

Domáce zázvorové víno je v domácnostiach menej obvyklé. Spravidla sa zázvor používa skôr do zmesi korenia na prípravu korenených vín.


Zázvorové víno

INGREDIENCIE – recept na 1 liter vína

  • 10 g zázvoru
  • 100 ml vody
  • 4 g kyseliny citrónovej
  • 0,16 g živnej soli
  • kvasinky
  • druhé vylúhovanie: 100 ml vody
  • cukrový roztok: 310 g cukru + 610 ml vody

Postup

  • Zázvor nadrobno pokrájame, krátko povaríme, precedíme a znovu s rovnakým množstvom vody povaríme.
  • Oba výluhy spojíme a nalejeme do horúceho roztoku cukru vo vode.
  • Po vychladnutí vmiešame vzklíčené kvasinky, živnú soľ a kyselinu citrónovú.
  • Zmes ponecháme v kvasnej nádobe uzavretej kvasným uzáverom vykvasiť, stočíme a plníme do fliaš.

Tento recept na víno zo zázvoru pochádza z knihy (rok 2003).


Vyskúšali ste niektorý z receptov? Vylepšili ste ho? Máte vlastný a lepší, alebo dokonca recept vrátane obrázkov? Podeľte sa s ostatnými, ohodnoťte vyskúšaný recept, napíšte komentár, alebo mi pošlite Váš recept cez kontaktný formulár a pridám ho na stránku.

Kliknite pre hodnotenie!
[Počet hodnotení: 0 Priemer: 0]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Don`t copy text!