Zázvorové víno
Domáce zázvorové víno je v domácnostiach menej obvyklé. Spravidla sa zázvor používa skôr do zmesi korenia na prípravu korenených vín.
Zázvorové víno
INGREDIENCIE – recept na 1 liter vína
- 10 g zázvoru
- 100 ml vody
- 4 g kyseliny citrónovej
- 0,16 g živnej soli
- kvasinky
- druhé vylúhovanie: 100 ml vody
- cukrový roztok: 310 g cukru + 610 ml vody
Postup
- Zázvor nadrobno pokrájame, krátko povaríme, precedíme a znovu s rovnakým množstvom vody povaríme.
- Oba výluhy spojíme a nalejeme do horúceho roztoku cukru vo vode.
- Po vychladnutí vmiešame vzklíčené kvasinky, živnú soľ a kyselinu citrónovú.
- Zmes ponecháme v kvasnej nádobe uzavretej kvasným uzáverom vykvasiť, stočíme a plníme do fliaš.
Tento recept na víno zo zázvoru pochádza z knihy (rok 2003).
Vyskúšali ste niektorý z receptov? Vylepšili ste ho? Máte vlastný a lepší, alebo dokonca recept vrátane obrázkov? Podeľte sa s ostatnými, ohodnoťte vyskúšaný recept, napíšte komentár, alebo mi pošlite Váš recept cez kontaktný formulár a pridám ho na stránku.
Kliknite pre hodnotenie!
[Počet hodnotení: 0 Priemer: 0]