Čučoriedkové víno

3 komentáre

  1. Hana píše:

    Prosím o radu mám vykvasené čučoriedkové víno a je strašne sladké, čo sa dá urobiť.

    • Paľo píše:

      1, Skúste znova zakvasiť použitím kvasiniek napr. Oenoferm®X-treme F3 (kvasinky pre extrémne podmienky, aj na opätovné rozkvasenie muštov). Veľký výber kvasiniek s podrobným popisom je napr. tu: druhy kvasiniek Použite 2-3 násobné množstvo doporučenej dávky. Kvasinky aktivujte podľa návodu a počkajte, kým vychladnú na podobnú teplotu ako víno a potom vlejte do zákvasu.

      2, Zmiešajte s iným hotovým suchým vínom na požadovanú chuť.

      Všeobecne platí, že čučoriedky je potrebné pred kvasením povariť. Potom kvasenie prebieha oveľa ľahšie. Taktiež sa odporúča použiť 2-3 násobné množstvo doporučenej dávky kvasiniek. Pre začiatočníkov je vhodná kombinácia napr. čučoriedky + čierne ríbezle v pomere 1:1.

  2. Jana píše:

    Dobry den .Chcem sa spytat.Mozem prosim vas urobit dobre vino z mrazenych cucoriedok?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Don`t copy text!