Ružové víno z plodov ruže

Ruža šípková, alebo vlnitá je ušlachtilá verzia šípok. Plody obsahujú vitamíny B1, B2, K, karotény, kyselinu nikotínovú, triesloviny, pektíny a organické kyseliny. Podiel cukru je až 30%. Na ružové víno zbierame namrznuté plody. Na výrobu tohto vína môžeme použiť rovnaké postupy ako pri šípkach.

ZBER: 8 – 10 mesiac (august, september, október)


Ružové víno z plodov ruže

INGREDIENCIE – recept na 6 litrov vína

  • 1,5 kg plodov ruže šípkovej alebo ruže vlnitej
  • 5 litrov vody
  • 1,5 kg cukru
  • šťava z 2,5 citróna
  • šťava z 1,5 pomaranča
  • živná soľ
  • kvasinky

Postup

  • Úplne zrelé, zdravé a namrznuté plody šípkovej alebo vlnitej ruže (ktoré sú väčšie, ale liečivé vlastnosti majú rovnaké) čo najviac podrvte, zalejte vriacou vodou a nechajte 1 deň odstáť.
  • Potom šťavu zlejte do kvasnej nádoby, zvyšnú zmes vylisujte a získanú šťavu taktiež vlejte do kvasnej nádoby.
  • Pridajte cukor, šťavu z citrónov a pomarančov, vzklíčené kvasinky a živnú soľ. Kvasnú nádobu uzavrite kvasným uzáverom a nechajte kvasiť.
  • Po skončení kvasenia víno stočte a keď sa vyčistí, naplňte do fliaš.
  • Víno nechajte na chladnom a tmavom mieste minimálne 3 mesiace dozrieť.

Tento recept na ružové víno pochádza z knihy (rok 2007).


Vyskúšali ste niektorý z receptov? Vylepšili ste ho? Máte vlastný a lepší, alebo dokonca recept vrátane obrázkov? Podeľte sa s ostatnými, ohodnoťte vyskúšaný recept, napíšte komentár, alebo mi pošlite Váš recept cez kontaktný formulár a pridám ho na stránku.

Kliknite pre hodnotenie!
[Počet hodnotení: 0 Priemer: 0]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Don`t copy text!