Ružové víno z plodov ruže
Ruža šípková, alebo vlnitá je ušlachtilá verzia šípok. Plody obsahujú vitamíny B1, B2, K, karotény, kyselinu nikotínovú, triesloviny, pektíny a organické kyseliny. Podiel cukru je až 30%. Na ružové víno zbierame namrznuté plody. Na výrobu tohto vína môžeme použiť rovnaké postupy ako pri šípkach.
ZBER: 8 – 10 mesiac (august, september, október)
Ružové víno z plodov ruže
INGREDIENCIE – recept na 6 litrov vína
- 1,5 kg plodov ruže šípkovej alebo ruže vlnitej
- 5 litrov vody
- 1,5 kg cukru
- šťava z 2,5 citróna
- šťava z 1,5 pomaranča
- živná soľ
- kvasinky
Postup
- Úplne zrelé, zdravé a namrznuté plody šípkovej alebo vlnitej ruže (ktoré sú väčšie, ale liečivé vlastnosti majú rovnaké) čo najviac podrvte, zalejte vriacou vodou a nechajte 1 deň odstáť.
- Potom šťavu zlejte do kvasnej nádoby, zvyšnú zmes vylisujte a získanú šťavu taktiež vlejte do kvasnej nádoby.
- Pridajte cukor, šťavu z citrónov a pomarančov, vzklíčené kvasinky a živnú soľ. Kvasnú nádobu uzavrite kvasným uzáverom a nechajte kvasiť.
- Po skončení kvasenia víno stočte a keď sa vyčistí, naplňte do fliaš.
- Víno nechajte na chladnom a tmavom mieste minimálne 3 mesiace dozrieť.
Tento recept na ružové víno pochádza z knihy (rok 2007).
Vyskúšali ste niektorý z receptov? Vylepšili ste ho? Máte vlastný a lepší, alebo dokonca recept vrátane obrázkov? Podeľte sa s ostatnými, ohodnoťte vyskúšaný recept, napíšte komentár, alebo mi pošlite Váš recept cez kontaktný formulár a pridám ho na stránku.
Kliknite pre hodnotenie!
[Počet hodnotení: 0 Priemer: 0]