Víno z malinočernice
Malinočernica je prirodzeným krížencom maliny a černice. Plodí veľké svetločervené bobule, ktoré zrením netmavnú. Majú jedinečnú, mierne kyslastú ovocnú chuť. Víno z malinočernice je skvelé, vyžaduje dlhší čas na zrenie ak má byť suché, alebo trochu kratší ak má byť sladké.
ZBER: 7-9 mesiac (júl, august, september)
Víno z malinočernice
INGREDIENCIE – recept na 6 litrov vína
- 1,3 kg malinočerníc
- 4,5 litra vody
- 1,3 kg cukru
- 1 čajová lyžička kyseliny citrónovej
- 1 čajová lyžička pektinázy
- 1 podrvená tableta disiričitanu draselného
- živná soľ
- kvasinky
Postup
- Do kvasnej nádoby nasypte ovocie a cukor a zalejte ich vriacou vodou. Poriadne miešajte, kým sa cukor úplne rozpustí.
- Keď zmes vychladne, pridajte pektinázu (enzým), kyselinu citrónovú, živnú soľ a vzklíčené kvasinky, zamiešajte, nádobu uzavrite kvasným uzáverom a nechajte 5 dní nakvasiť.
- Sceďte do čistej nádoby, zbytok vylisujte. Nádobu uzavrite kvasným uzáverom a nechajte dokvasiť.
- Keď kvasný proces skončí, stočte víno do čistej nádoby, pridajte tabletu disiričitanu draselného a uložte na chladnom tmavom mieste.
- Keď sa víno vyčistí, stočte ho do fliaš a uložte v chlade a tme.
Tento recept na víno z malinočernice pochádza z knihy (rok 2013).
Vyskúšali ste niektorý z receptov? Vylepšili ste ho? Máte vlastný a lepší, alebo dokonca recept vrátane obrázkov? Podeľte sa s ostatnými, ohodnoťte vyskúšaný recept, napíšte komentár, alebo mi pošlite Váš recept cez kontaktný formulár a pridám ho na stránku.
Kliknite pre hodnotenie!
[Počet hodnotení: 0 Priemer: 0]