Víno z malinočernice

Malinočernica je prirodzeným krížencom maliny a černice. Plodí veľké svetločervené bobule, ktoré zrením netmavnú. Majú jedinečnú, mierne kyslastú ovocnú chuť. Víno z malinočernice je skvelé, vyžaduje dlhší čas na zrenie ak má byť suché, alebo trochu kratší ak má byť sladké.

ZBER: 7-9 mesiac (júl, august, september)


Víno z malinočernice

INGREDIENCIE – recept na 6 litrov vína

  • 1,3 kg malinočerníc
  • 4,5 litra vody
  • 1,3 kg cukru
  • 1 čajová lyžička kyseliny citrónovej
  • 1 čajová lyžička pektinázy
  • 1 podrvená tableta disiričitanu draselného
  • živná soľ
  • kvasinky

Postup

  • Do kvasnej nádoby nasypte ovocie a cukor a zalejte ich vriacou vodou. Poriadne miešajte, kým sa cukor úplne rozpustí.
  • Keď zmes vychladne, pridajte pektinázu (enzým), kyselinu citrónovú, živnú soľ a vzklíčené kvasinky, zamiešajte, nádobu uzavrite kvasným uzáverom a nechajte 5 dní nakvasiť.
  • Sceďte do čistej nádoby, zbytok vylisujte. Nádobu uzavrite kvasným uzáverom a nechajte dokvasiť.
  • Keď kvasný proces skončí, stočte víno do čistej nádoby, pridajte tabletu disiričitanu draselného a uložte na chladnom tmavom mieste.
  • Keď sa víno vyčistí, stočte ho do fliaš a uložte v chlade a tme.

Tento recept na víno z malinočernice pochádza z knihy (rok 2013).


Vyskúšali ste niektorý z receptov? Vylepšili ste ho? Máte vlastný a lepší, alebo dokonca recept vrátane obrázkov? Podeľte sa s ostatnými, ohodnoťte vyskúšaný recept, napíšte komentár, alebo mi pošlite Váš recept cez kontaktný formulár a pridám ho na stránku.

Kliknite pre hodnotenie!
[Počet hodnotení: 0 Priemer: 0]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Don`t copy text!